17 Δεκ

Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής, Αθήνα 23-27 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μέλη και εκπαιδευτές της ΕΕΚΑΑ κ. Τζαννής Πολυκανδριώτης και κ. Σταματίνα Ιορδανοπούλου παρευρέθηκαν στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής στο Μέγαρο Μουσικής ως προσκεκλημένοι ομιλητές, όπου παρέθεσαν τις πρακτικές και μη δεξιότητες που ακολουθεί η Ελλάδα στο χώρο του επείγουσας ιατρικής και νοσηλευτικής πράξης.

4η Νοσηλευτική Διημερίδα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Καλλίφυτος Δράμας, 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2017

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

Ο Υπεύθυνος Ποιότητας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΚΑΑ Δρ. Δημήτριος Μπαρουξής, Εξειδικευμένος Νοσηλευτής, ανέπτυξε διάλεξη για την ολιστική αντιμετώπιση της εγκύου κατά τη διάρκεια της ανακοπής και αναφέρθηκε στην έλλειψη και την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο στις περιφέρειες της χώρας.  Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου καθηγητή κ. Θεόδωρου Ξάνθου, απηύθυνε ο Δρ. Ιωάννης Πανταζόπουλος, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, όπου στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διεπιστημονικής εκπαίδευσης Ιατρών και Νοσηλευτών.

Συνέδριο Πρόληψης των πτώσεων από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου,

10 Οκτωβρίου 2017

Ο Πρόεδρος της ΕΕΚΑΑ και καθηγητής Φυσιολογίας-Παθοφυσιολογίας κ. Θεόδωρος Ξάνθος ανέλυσε τις φυσιολογικές αλλαγές της γήρανσης για τις οποίες πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι, ώστε να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση στο γηριατρικό ασθενή στο Συνέδριο Πρόληψης των πτώσεων από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εκπαίδευση των υγειονομικών υπαλλήλων του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ”
Η ΕΕΚΑΑ μετά από αίτημα της Επιτροπής Αναζωογόνησης και του Γραφείου Εκπαίδευσης του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ” ξεκίνησε την εκπαίδευση των υγειονομικών υπαλλήλων του Νοσοκομείου. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την πρωτοβουλία!
1ο Health Care Conference Gala, Κύπρος 12 Οκτωβρίου 2017
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Health Care Conference Gala από την ΙΜΗ. Κατά την διάρκεια της βραδιάς έγινε ανάλυση για το πώς η τεχνολογία βοηθά στην πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών με παραδείγματα από χώρες του κόσμου, καθώς και την έννοια της ψηφιακής ιατρικής και τεχνητής νοημοσύνης.
Κύριοι ομιλητές ήταν o Πρόεδρος της ΕΕΚΑΑ καθηγητής Δρ Θεόδωρος Ξάνθος ο οποίος συντόνιζε την βραδιά, ο Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο Μάνες Τζιούνετζ και ο σερ Νταίηβιντ Νίκολσον από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σεμινάριο BLS/AED Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, Ρόδος 4 Νοεμβρίου 2017
Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της ζωής & Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης πραγματοποιήθηκε από την ΕΕΚΑΑ στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με τους εκπαιδευτές του παραρτήματος του Νομού Δωδεκανήσου. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτές και τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου για την εκπαίδευση!

Δ’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο ΕΕΕΕΙ, Αθήνα 11 Νοεμβρίου 2017
Η ΕΕΚΑΑ μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής που διοργάνωσε το Δ’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο πραγματοποίησε πιστοποιημένο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή στο πλαίσιο του συνεδριακού της προγράμματος για τους συνέδρους. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τη συνεχή συνεργασία.
Σεμινάριο BLS/AED Ηράκλειο Κρήτης, Ηράκλειο 18 Νοεμβρίου 2017
Η εκπαιδευτική ομάδα της ΕΕΚΑΑ στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησε έπειτα από πρόσκληση το πρώτο από τη σειρά σεμιναρίων που έχει προγραμματιστεί Βασικής Υποστήριξης της ζωής και χρήση Αυτόματου εξωτερικού Απινιδιστή στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση του Ξενοδοχείου Candia Maris για την πρόσκληση και τους εκπαιδευτές κ.Δρ Πανταζόπουλο Ιωάννη, Επιμελητή Β΄του ΓΝ Ηρακλείου «Βενιζέλειο», Μόσχου Αικατερίνη και Παναγιωτάκη Γεωργία, Νοσηλεύτριες για την υλοποίηση του.
18ο Νοσηλευτικό Συνέδριο ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, Λάρισα 8-10 Δεκεμβρίου 2017
Η ΕΕΚΑΑ στο πλαίσιο του 18ου Νοσηλευτικού Συνεδρίου της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ολοκλήρωσε τις εργασίες του ειδικού κλινικού φροντιστηρίου στην αναζωογόνηση. Εισηγητής ήταν ο κ. Τζαννής Πολυκανδριώτης μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΕΚΑΑ και μέλος του ΔΣ της ΕΝΕ. Τον χαιρετισμό του εκ μέρους της ΕΕΚΑΑ απηύθυνε μέσω του εισηγητή ο Δρ Δημήτριος Μπαρουξής, μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνος Ποιότητας της ΕΕΚΑΑ. Το ενδιαφέρον των συνέδρων ήταν εντυπωσιακό. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
Μετά την πρώτη φάση ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης 127 επαγγελματιών ψυχικής υγείας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Ψ.Ν.Α.), κατόπιν προσκλήσεως από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στην ΕΕΚΑΑ, η συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, συνεχίζεται και το έτος 2018 με περαιτέρω εκπαιδεύσεις για το σύνολο των επαγγελματιών ψυχικής υγείας στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση & τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Ψ.Ν.Α. για τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, την οποία παρέχει στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.